Brede Værk

Brede Værk ved Mølleåen i Lyngby er et historisk industrisamfund med mange velbevarede bygninger. Store industribygninger med arbejderboliger, skole, dagligvarebutik m.m. Samspillet mellem udstilling, bygninger og omgivelser er unik fordi Brede Værk på den måde udgør et mikrokosmos, der gør det muligt at fortælle om industrisamfundet i bred forstand – både produktion, arbejdsliv og hverdagsliv.
Hverdagshistorie i fortid og fremtid – Museet er delt op i tre meget forskellige nye oplevelsesdele.

Den første del, ”Industrisamfundet”, er en udstilling, der med ting fra tiden, lyd, lys og levende billeder bl.a. fortæller almindelige danskeres hverdagshistorie på vej mod det moderne samfund, industriprodukternes betydning for dagligdagen (hvem kan i dag forestille sig et liv uden elektrisk lys?) og opfindernes ideer og vildskud. Endelig vover udstillingen at give et bud på fremtiden.

Med mor på fabrik
I den anden del, ”Fabrikken”, kommer man med de voksne på arbejde. Her besøger man klædefabrikken, med store maskiner og direktørkontor.
Ved samlebåndet
I den tredje del af museet, ”Maskinen”, kan hele familien arbejde langs to samlebånd om at producere kuglelejer til verdensmarkedet. Hvem kommer først – og med færrest fejl? Hvis samarbejdet fungerer i den lille produktion, sættes dampmaskinen i gang! Har man oprettet en profil via den aktive billet, er det muligt at fordybe sig yderligere i temaer og personer, når man er kommet hjem.

Ved Brede Værk er der oplevelser nok til en hel dag på fabrik i et enestående kulturlandskab.

Skriv et svar